2011. június 21., kedd

Meggyes piskóta



Az idén a tegnap sütöttem először meggyes piskótát, már el is felejtettem milyen finom tud lenni :P
Gyorsan elkészíthető és nem igényel semmi extra tudást :D

Hozzávalók:

- 4 tojás,
- 14 csapott ek cukor,
- 14 csapott ek liszt,
- 1 sütőpor,
- 4 ek víz,
- 25-30 dkg meggy
- kevés porcukor

Elkészítés:                                                                                                             
Először is megmossuk a meggyet, majd kimagoljuk és szűrőben tesszük, hogy amíg a tészta massza elkészül, addigra a leve csorogjon le.

Különválasztjuk a tojássárgát a fehérjétől, majd jó habosra verjük a tojásfehérjét. Ebben az esetben nem teszünk cukrot a fehérjékhez, szóval csak simán verjük fel.












Ezután a 4 tojássárgához adjuk hozzá a cukrot meg a 4 kanál vizet, és verjük fel jó habosra.











Ha ezzel kész vagyunk, akkor adjuk hozzá a liszttel elkavart sütőport, majd lassan a már felvert tojásfehérje habját. A habot óvatosan kavarjuk bele nehogy összetörjön.











A tészta masszát sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, majd a tetejét megszórjuk a kimagolt meggyel.










Előmelegített sütőben, középfokon kb. 30 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy 20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor visszaesik a tészta.

Ha megsült kivesszük, majd miután meghűlt felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Ha a meggy lekerült a tészta aljára, nincs semmi gond, az alja kerül felül és azt szórjuk meg a porcukorral.


Próbáljátok ki ti is, meglátjátok milyen finom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése