2011. augusztus 26., péntek

Rozmaringos hasábkrumpli sült karajjal



Nem, nem......nem ebben a nagy hőségben volt készítve :P. Most semmi pénzért nem kapcsolnám be a sütőt, így is alig bírjuk a nagy meleget.
A múlt héten még elég tűrhető volt a meleg és akkor készítettem.

Hozzávalók:


- 1 kg krumpli
- 4 szelet sertés karaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 közepes nagyságú paradicsom
- 1 paprika
- só, bors
- rozmaring
- oregano
- oliva olaj
- viz

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk, jól megmossuk, majd felvágjuk hasábra. Meglocsoljuk egy kis oliva olajjal majd sózzuk és rozmaringot szórunk rá, majd letakarjuk és kb. 1 órára így hagyjuk.
A húst jól átmossuk, majd egy kicsit kiklapfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megszorjuk egy kis oreganoval, meglocsoljuk oliva olajjal, majd letakarjuk és betesszük a hütőbe.

Amíg a krumpli meg a hús a hütőben van (kb. 30-45 perc, de akár több órát is lehet hagyni, így jobban átjárják az ízek), addigra megmossuk és felvágjuk a zöldségeket.

Egy edény aljára töltünk egy kis olajat, majd a felvágott hagyma szeletek elhelyezzük, rá a paprika meg a paradicsom szeleteket, és megszórjuk apróra vágott fokhagymával. A hús szeleteket rátesszük a zöldségekre, majd ha maradt meg egy kis felvágott zöldség akkor a húsra tesszük, majd jöhet a krumpli. Felöntjük egy kis vizzel, lefödjük vagy alufóliát teszük a tetejére és betesszük a sütőbe kb. 50 percre.











Közbe még kivesszük, és le ellenőrizzük, ne hogy odakapja, esetleg egy kis vizet lehet még utána tölteni.
Amikor már szinte megvan, levesszük az alufóliát, a hús szeleteket a krumplira helyezzük, visszatessük a sütőbe és megpíritjuk.(kb. 5-10 perc)


3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, és egyszerűen készül. Szeretem. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Akkor most nem is kérek , úgy sincs már!:))

    VálaszTörlés
  3. Istenien néz ki,nagyon guszta:) Nagyon szeretem a rozmaringot, régebben kicsit féltem a hsználatától, mert elég markáns fűszer, de mostanában gyakran használom.

    VálaszTörlés