2012. augusztus 16., csütörtök

Sajtos rúd


Alig vártam már, hogy egy kicsit hűljön le az idő, hogy a sütőt tudjam bekapcsolni és elkészíthessem az Illéskrisznél látott sajtos rudakat
Nagyon dicsérte, és teljesen egyet kell értsek vele, mert nagyon finom volt. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és ugyanolyan gyorsan el is tüntettük. :)

Aki szereti a sós, sajtos ropogtatni valókat, az minden képpen próbálja ki, nagyon finom.

Hozzávalók:

- 40 dkg liszt
- 20 dkg reszelt sajt
- 30 dkg vaj
- 1 ek só
- tejföl, annyi hogy jól összeálljon (nekem 6 ek)

Lekenni: - 1 tojássárga

Szórni: - kb. 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sajtot, majd a tejföllel jól összedolgozzuk.

Az így kapott tésztát kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra és megkenjük a tojássárgával. Jó bőven megszórjuk a reszelt sajttal, majd kb. 1,5 cm széles és 8 cm hosszú rudakra vágjuk és sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése