2013. április 22., hétfő

Zabpelyhes-szedres keksz


Hozzávalók kb. 35 darabhoz:

- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg kis szemű zabpehely
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 12 dkg szeder (0,5 dl szederlé)

Elkészítés:

A szedret késes mixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk.

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojással, az átpaszírozott szederrel és az olvasztott vajjal jól összedolgozzuk. Ha netán túl száraznak tűnik, akkor adhatunk hozzá egy kis tejet is.

30 percre a hűtőbe tesszük, majd dió nagyságú gombócokat formázunk belőle és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Egy egyenes, széles talpú pohárral korongokká lapítjuk.

Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, várjunk egy pár percet, majd tegyük át egy rácsra hűlni.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik ez a recept is:) Szeretem a szedret, biztos szép színe lett belül.

    VálaszTörlés
  2. Szép a színe is, az íze is finom lehet! Még van szedrem a fagyasztóban:-)

    VálaszTörlés
  3. DE jó, mindig gyűjtöm a keksz reciket:) Ez is isteni:)

    VálaszTörlés