2013. augusztus 9., péntek

Tepsibe sült cápaharcsa natúr krumplival


Valamit halas étel szerettünk volna készíteni, hisz már elég rég ettünk. Nem volt nagyon ötletünk, hogy hogy is ennénk meg inkább, ezért telefont ragadtam és felhívtam Édessapám. :) Tudtam, hogy Ő majd kitud segíteni ez ügyben, mind oly sokszor ha valami receptre volt szükségünk. Most sem okozott csalódást, nagyon finom volt ez a halétel! :)

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg cápaharcsa filé (pangasius)
- 1 citrom
- víz

- liszt
- olaj
- só, bors
- bazsalikom
- 1-2 paradicsom
- 2 fej hagyma

Elkészítés:

A kiolvasztott halszeleteket vágjuk fel tetszés szerinti darabokra. Sózzuk és borsozzuk meg egy kicsit őket, majd locsoljuk meg 1 citrom levével. Felöntjük annyi vízzel, hogy csak épp lepje el. Pár órára hűtőbe tesszük.

Egy hőálló edényt/tepsit meglocsolunk olívaolajjal és egy karikára vágott hagymát beleszórunk.

A haldarabkákat leitatjuk, lisztbe forgatjuk majd a hagyma karikákra helyezzük. Minden hal szeletre teszünk 1 karika hagymát és két szelet paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk bazsalikommal.

Kis vizet töltünk alá, majd a sütőbe téve 10-15 perc alatt puhára sütjük.

Citromszelettel díszítve, natúr krumplival tálaljuk, amihez a krumplit héjában, sós vízbe megfőzzük. Amikor megfőtt megpucoljuk a héjától, felvágjuk kockára és megforgatjuk egy kis forró vajban, majd sózzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

3 megjegyzés:

  1. Könnyed, finom étel ezekben a meleg napokban!

    VálaszTörlés
  2. Finom ebédetek volt, tetszik ez a hagymás-paradicsomos-bazsalikomos ízkombináció! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik:) Szeretném:)

    VálaszTörlés