2013. november 11., hétfő

Dubarry-leves



A név láttán nem kell valami különleges vagy túlkomplikált levesre gondolni, hisz csupán egy egyszerű karfiolkrémleves, krumplival dúsítva. :) Hankka javaslatára szezámmagos grissinivel tálaltuk, ami házilag is nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető (a receptje itt olvasható). A leves annyira finomra sikerült, hogy nemcsak ebédre ettünk belőle, hanem a vacsoránk is ez a leves volt. :)
Köszönjük Neked, Hankka! :)

Hozzávalók:

- 1 fej karfiol (1,5 kg)
- 2 közepes krumpli
- só, őrölt bors, ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek liszt
- 2,5 dl tejföl
   
Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
A krumplit is megtisztítjuk és jól megmossuk, majd felszeleteljük vagy kockára vágjuk.

Egy lábasba tesszük a karfiolrózsákat, a krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már fő, beledobjuk a leveskockát és ízesítjük sóval, borssal és kevés ételízesítővel. Ezután fedő alatt, takarék lángon puhára főzzük a zöldségeket.

A tálaláshoz kiveszünk pár kisebb karfiolrózsát a levesből.

A puhára főtt zöldségeket botmixerrel pépesítsük.

A tejfölbe elkeverjük a lisztet, majd pár kanállal merjünk hozzá a levesből és kavarjuk össze. Állandó kavarás mellett csurgassuk a levesbe, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd pár percig még főzzük.

Tálaljuk az egész karfiolrózsákkal, tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel szórva. Kenyér helyett szezámmagos grissinit készítettem.


3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy nektek is ízlett! :) Milyen ügyes vagy, házilag sütötted a grissinit, így azért még fincsibb lehetett! :)

    VálaszTörlés
  2. Nyami de szép és guszta! Éhesen nem jó blogozni:-)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a finom leveseket és ez annak látszik! Ráadású jó áron láttam karfiolt... Hétvégi levesünk megvan! ;-)

    VálaszTörlés