2014. szeptember 5., péntek

Paradicsomos-tökös csirkemell


Egy újabb finom vacsora ötlet, ami még akkor is gyorsan elkészíthető, ha bíbelődünk a paradicsomok héjának lehúzásával. Akit nem zavar a paradicsomhéj az ételbe, az nyugodtan hagyja ki ezt a lépést, és akkor valóban fél óra és máris tálalhatjuk. :)

Hozzávalók:

- 4 db zsenge tök (kb. 70-80 dkg)
- 80 dkg érett paradicsom
- 1 kicsontozott csirkemell
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- 2-3 ek olaj

Elkészítés:

A tököt megmossuk, végeit levágjuk és megpucoljuk, majd felkockázzuk.

A paradicsomok alját "X" alakban bemetsszük, majd forró vízbe tesszük kb. 1 percig. Kivesszük a vízből, állni hagyjuk egy kicsit, míg annyira hűl hogy megtudjuk fogni, majd lehúzzuk a héját és kockára vágjuk.

A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd felkockázzuk.

A megpucolt és apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, és ha már érezni az illatát akkor a csirkemell kockákat is beletesszük és fehéredésig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a tököt és paradicsomot, majd sózzuk és borsozzuk.
Közepes lángon, fedő alatt, néha belekavarva, addig főzzük, amíg a tök roppanós lesz.

Födő nélkül pár percig még forraljuk, hogy sűrűsödjön be (vigyázva, hogy a tök ne főjön szét), majd lezárjuk a lángot. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekavarjuk és máris tálalhatjuk.


3 megjegyzés:

  1. Nnnnnnna, ezt most jól megjegyzem! Szuperjó recept!!!

    VálaszTörlés
  2. Én biztos nem bíbelődök a hámozással, így fél óra - szuper! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik ez a recept! Finomakat esztek.

    VálaszTörlés