2014. november 3., hétfő

Csirkemell Sztroganoff módra


Neanál láttam meg a csirkemell ezen elkészítési módját, és nyomba lecsaptam a receptre. Nagyon tetszett a tejszínes-mustáros szósz és a savanyú uborka ötlete az ételbe, így nem is vártam sokat vele, pár nap múlva elkészült. Azt kell hogy mondjam, hogy az elmúlt idők egyik legfinomabb fogása volt. Nagyon-nagyon ízlett mindkettőnknek, oly annyira, hogy már kétszer került terítékre két hét leforgása alatt. ;) Szóval, Nea, nagy köszönet jár ezért a receptért! :)

Közben emlékeztetni szeretnélek, hogy már csak pár nap van hátra a 67. VKF! forduló beküldés határidejéig. Vasárnap éjfélig várom a kelt tésztából készült remekműveket, remélem szép számba leszünk majd! :) Bővebb információt a következő linken olvashattok: VKF! 67. forduló: A kelt tészta ezer arca!

És akkor jöjjön a recept. :)

Hozzávalók 4 főre:

- 60 dkg csirkemellfilé
- 5 szál újhagyma
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2 dk főzőtejszín
- 1 tk mustár
- 2 db savanyú uborka
- vaj, olaj
- só, bors
- 1-2 ek liszt

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a liszt a húsdarabokat. Egy serpenyőbe felhevített vaj és olaj keverékén aranybarnára sütjük. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk. A serpenyőbe újból kevés vajat és olajat teszünk, felhevítjük és megfonnyasztjuk benne a felkarikázott hagymát. Rárakjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, lefödjük és puhára pároljuk.

Közbe a csemegeuborkát apróra felkockázzuk, és a mártáshoz összekeverjük a tejfölt, mustárt és tejszínt.

Ha a gomba megpuhult, visszatesszük a csirkecsíkokat, hozzáadjuk a uborkát és ráöntjük a mártást. Kevergetve kb. 5 perc alatt összefőzzük.

Tésztával vagy főtt rizzsel tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy ízlett. Kedves egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Örvendek, hogy Neked is tetszik. Ha majd elkészíted, remélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk. :)

      Törlés