2014. november 24., hétfő

Rukkolás csicseriborsó saláta, csirkemell csíkokkal



Mit is kezdjünk, hogyha az előző napról megmaradt egy szeletke sült csirkemell, de már senkinek sem elég? Férj válasza gyorsan jött: tegyük salátába. ;) Szét néztünk a kamrába, s ami kéznél volt az került bele. Esetleg ha valakinek nincs húsija, akkor nélküle is nagyon finom lesz a saláta.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető saláta, és még egészséges is. :) Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 2 főre:

- 1 csicseriborsó konzerv (240 g nettó)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis lila hagyma
- 2 marék rukkola
- 1 tenyérnyi nagyságú sült csirkemell filé

Hozzávalók az öntethez:

- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors

Elkészítés:

A csicseriborsóról öntsük le a levét,  majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.

A paprikát mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk kisebb kockákra.

A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.

A sült csirkemellet falatnyi csíkokra vágjuk. (Ha nincs megmaradt sültünk, akkor a nyers csirkemell filét megmossuk, leitatjuk, majd sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.)

A citromlevet keverjük el az olívaolajjal, majd ízesítjük sóval, borssal.

Egy salátástálba összeforgatjuk a zöldségeket és a húscsíkokat, meglocsoljuk az öntettel, és keverjük össze. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Hűtőbe tesszük kb. 30 percig, hogy az ízek érjenek össze, majd tálaljuk.

2 megjegyzés: