2015. július 3., péntek

Kókuszos minikuglóf



Mostanában sajnos egyre kevesebb idő jut a blogolásra, pedig lenne mit közzétegyek, de sok a munka, s másra szinte nem is jut idő. Most is csak egy gyors bejegyzésre van időm, így megmutatom nektek ezeket a cuki kókuszos minikuglófokat. Nagyon egyszerű elkészíteni, és akár még muffin formában is süthetjük mini kuglóf formák hiányában. Mutatós, finom, gyors .... ennél több nem is kell. :)
 
Hozzávalók a tésztához (15 db.kuglófhoz):

- 2 tojás
- 8 dkg (barna)cukor
- 2 dl natúr joghurt
- 6 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja

Hozzávalók a mázhoz:

- 2 ek cukor
- 2 ek kakaó
- 2 ek víz
- 5 dkg vaj

Díszíteni: - kókuszreszelék

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, sót és kókuszreszeléket egy tálba szórjuk és elvegyítjük.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz, valamint a cukor teljesen felolvad. Tovább keverve hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat is.

Hozzáadjuk a citromhéjat is, majd felváltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, és egyneművé keverjük.

A szilikonos mini kuglóf formákat egy tepsire rakosgatjuk, majd a elosztjuk a masszát a formákba. Ügyeljünk arra, hogy ne rakjuk tele a formákat, csupán két-harmadáig.

Előmelegített sütőben, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.

A mázhoz a kakaóport a cukorral szárazon összekeverjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel. A vaj felét hozzáadva kis lángon addig kevergetjük amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a maradék vajat is, levesszük a tűzről és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad a vaj, és simára keverjük. Esetleg pár másodpercre vissza tehetjük a tűzre, ha a vaj nehezebben olvadna.
A kapott mázat langyosra hűtjük, de vigyázzuk, hogy még folyós legyen, mert ellenben már nem lehet a kuglófok tetejére csurgatni.

Mindegyik kuglóf tetejére csurgatunk 1 kanálnyi kakaómázat, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.


2 megjegyzés: