2016. március 19., szombat

Almás táska + Szakácsmustra 16. forduló



Ez az almás táska egy Lorraine Pascale recept, már ha lehet receptnek nevezni, inkább a fonnyadt alma felhasználásának egy jó ötlete. Ha van bolti leveles tésztánk otthon, vagy már előre elkészített házi levese tésztánk, akkor csupán pár perc az elkészítése, a végeredmény pedig biztosan nem fog csalódást okozni. :) Én már párszor elkészítettem, csak eddig még nem került fel a blogra, de most, hogy Konyhavirtuóz, a Szakácsmustra 16. fordulójának háziasszonya,  Lorraine Pascale-t, számomra igen kedvelt szakácsot választotta, így eljött az ideje, hogy a recept is felkerüljön a blogra. Sajnos nem tudom belinkelni az eredeti recept helyét, mert már a hivatalos honlapján és Youtube oldalán sem található a recept, viszont találtam egy magyar bloggert ki elkészítette gyömbéres, meleg almáspite néven.

Hozzávalók:

- 275 g leveles tészta

- 2 alma
- 1 ek barna cukor
- 2 dkg vaj
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér

+ 1 tojás

Elkészítés:

A töltelékhez az almákat megmossuk, majd meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk a citromlevével, rászórjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, majd hozzáadjuk a vajat is, és puhára pároljuk. (Ha szükséges egy kis vizet is adhatunk hozzá.)Fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük, majd teljesen kihűtjük.

A kiengedett leveles tésztát kitekerjük (nekem már eleve ki volt nyújtva), és párszor végig megyünk rajta a sodrófával. Ezután 8 egyforma téglalap alakú darabra vágjuk. Az én tésztalapom 40x26 cm-es volt, ezt vízszintesen 2 egyenlő lappá vágtam (2 darab 20x13 cm), majd ezeket újabb 4 egyenlő részre, így kaptam 8 darab 10 x13 cm nagyságú téglalapot.

A tészta széleit lekenjük az enyhén felvert tojással.

Minden téglalap alsó részére teszünk kb. 1 evőkanálnyi almás tölteléket, ráhajtjuk a másik felét és a széleket jól összenyomkodjuk egy villával. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a táskákat, tetejüket lekenjük a megmaradt felvert tojással és megszurkáljuk egy fogvájóval, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 20 perc)

Porcukorral megszórva kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. Örülök hogy te is kedveled Lorraine-t, alkalomadtán feltétlen kipróbálom majd ezt a receptet. Köszönöm hogy játszottál!

    VálaszTörlés